BABETTE LANDMAN

Babette Landman is al een aantal jaren actief bezig met Ashtanga yoga. In het dagelijks leven werkt zij als Sociaal hulpverleenster en ervaart zij yoga echt als aanvulling op haar werk. Na haar studie Psychologie is zij naar Nepal en Tibet gegaan om daar een tijd te studeren met Tenga Rinpoché, in het klooster Benchen Phuntsok Ling.

 

Babette is een student voor het leven met een open levensvisie, een beginners –mind. Al vanaf 1995 is zij actief bezig met Tibetaanse Boeddhisme. Tibetaanse Boeddhisme heeft veel rituelen waar zij zelf baat bij heeft tijdens haar werk en haar eigen leven. Yoga ervaart zij in haar eenvoud van beweging, adem en bewust in het moment, toegankelijk voor mensen met verschillende achtergrond. Ashtanga yoga is haar passie, de prachtige serie houdingen op het ritme van de adem, blijft haar verrassen en inspireren. Babette geeft haar lessen met liefde, openheid en humor en vind het persoonlijk contact met de studenten erg belangrijk. Daarnaast wil zij graag dat iedereen zelf z’n eigen ervaringen opdoet en eigen kennis en kunde ontwikkelt. Tijdens haar lessen zal zij dit ook zeker stimuleren.

 

Ze blijft haar kennis uitbreiden met in- depth trainingen in Ashtanga yoga, Tibetaans Boeddhisme en Yoga filosofie. Zij heeft haar Intensive Teacher Training bij Claudia Pradella en Janneke Verburg-Wiersma bij De Yoga Studio succesvol afgerond in 2010. Zij volgt zeer regelmatig workshop en trainingen bij o.a. David Svenson, Clayton Horton, David Garrigues en Govinda Kai. Tevens volgt zij nog vaak les bij Claudia Pradella en Eva Ugolini. Na het overlijden van Tenga Rinpoché is Sangyé Nyenpa van hetzelfde klooster, Benchen Phuntsok Ling, haar docent op het gebied van Tibetaans Boeddhisme.