ZOË VAN DEN BERGHE

Zoë van den Berghe is geboren in Zuid-Afrika, moeder van vier (bijna) volwassen kinderen en woont in Amsterdam.

In 1999 ontdekte Zoë yoga en vervolgens is zij zich steeds meer gaan verdiepen in yoga en spiritualiteit. Met kleine kinderen boden yoga en meditatie de broodnodige rust.  

Na tien jaar in België en Zuid-Afrika te hebben gewoond en gewerkt, is Zoë in 2009 met haar gezin naar Amsterdam verhuisd waar zij met Bikram yoga is begonnen, na verloop van tijd had zij behoefte aan meer verdieping welke ze vond in Hatha yoga en yogafilosofie. Na een proefles Ashtanga yoga was zij overtuigd van het krachtige effect op lichaam en geest en heeft kort daarna in 2015 een yoga docentenopleiding Ashtanga yoga (200+ uur) gevolgd. Zoë blijft zich verder verdiepen en ontwikkelen en heeft trainingen en workshops gevolgd bij internationale Ashtanga yoga docenten zoals Saraswathi Jois, Eddie Stern, Govinda Kai, Prem Carlisi, Kino McGregor & Tim Feldmann, Chuck Miller en David Swenson. Daarnaast heeft Zoë 150 uur Ayurveda Training bij Tory Hyndman gevolgd.

 

Naast het lesgeven werkt Zoë o.a. in Business Development en Marketing voor een international adviesbureau. Ze gebruikt yoga om in lichaam en geest in balans te brengen en integreert yoga principes met een gezonde levensstijl, waaronder voeding en activiteiten zoals fietsen, skiën, (wind)surfen en Stand Up Paddling (SUP).